Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Sebelum & Selepas: Dari Pelan Lantai Awkward ke Ruang yang Canggih

Anonim

Apartmen baru Eric dan Joel di Prospect Heights banyak berlaku: bilik murah hati, banyak cahaya, berdekatan dengan taman anjing. Apa yang tidak berlaku untuknya: pelan lantai yang sangat canggung di mana dapur tertutup menghampiri 'ruang makan' yang tidak berguna - sebuah ruang yatim piatu yang terlalu luas untuk dipanggil lorong dan terlalu sempit untuk apa-apa lagi. Selain mengubah suai dapur mereka, pasangan itu juga mahu melakukan sesuatu mengenai persediaan aneh ini.

Sebagai tambahan kepada pelan lantai yang canggung, terdapat beberapa isu kosmetik: pilihan warna ganjil, dan pengubahsuaian awal tahun 2000 yang mengubah dapur dengan kabinet hitam gelap. Dinding dapur, dicat perak perak, mempunyai perhiasan sebenar di dalamnya. Jelas sekali apartmen mempunyai banyak potensi - tetapi ada ruang utama untuk penambahbaikan.

Dalam banyak pengubahsuaian pangsapuri yang lebih tua, pemilik rumah memilih untuk merobohkan dinding antara ruang tamu dan dapur. Tetapi dalam kes ini, Joel dan Eric, yang dipandu oleh pereka mereka Casey dan Kumar, memilih untuk memelihara dapur sebagai ruang yang berasingan, untuk memelihara perkadaran sedia ada apartmen. (Di samping itu, mereka diberi amaran oleh kontraktor mereka bahawa paip air yang banyak melalui tembok ini akan membuangnya dengan sukar dan mahal.) Mereka memilih untuk meruntuhkan dinding yang memisahkan dapur dari lorong lama / ruang makan yang memberi dapur rasa yang lebih terbuka dan membolehkannya berkembang sambil mengekalkan identitinya sebagai ruang yang berasingan.

Trik pintar yang dibuat oleh Casey untuk memperluaskan dapur adalah membungkus meja dapur di sekeliling dinding yang memisahkan dapur dari ruang tamu. Di sisi ruang tamu, kaunter meja mempunyai simpanan di bawah dan rak di atas: di sebelah dapur, Joel dan Eric mendapat beberapa ruang kerja tambahan. Meja depan yang diperluas, yang terletak betul-betul di sebelah meja makan, juga membuat ruang bufet yang hebat untuk pihak.

Dapur itu sendiri adalah simfoni kecil yang bagus dengan nada yang berbeza, neutral tetapi tidak sama sekali membosankan. Kabinet yang lebih rendah adalah oak putih, dengan meja Caesarstone dalam kemasan konkrit, dan kabinet atas berwarna putih, kecuali yang berada di atas peti sejuk, yang berwarna hitam untuk sedikit kontras. Peti sejuk baru, tetapi Joel dan Eric memilih untuk menyimpan mesin pencuci pinggan dan dapur sedia ada.

Sepanjang apartmen, sedikit perubahan menyumbang kepada rasa moden yang baru dan moden. Beberapa rak yang dipasang di dinding menambah sedikit minat ke lorong pintu masuk yang panjang, dan memijak langkah-langkah antara dapur dan ruang tamu (dan mengeluarkan pagar besi) memberikan peralihan rupa yang lebih bersih.

Dapur mempunyai lantai kayu baru yang lebih ringan, dan lantai di seluruh apartmen telah dilucutkan dan diselesaikan semula untuk menyesuaikan nada lantai di dapur. Ia adalah pengubahsuaian keseluruhan-apartmen yang mengambil kira kedua-dua fungsi dan gaya - kemas kini yang sempurna untuk membawa ruang era 1920-an ini ke abad ke-21.

Mahu melihat lebih banyak pengubahsuaian Joel dan Eric? Anda boleh membaca semua tentang perubahan bilik mandi di sini.

Joel dan Eric mendapati kontraktor mereka di Sweeten, pemilik rumah yang sepadan dengan perkhidmatan percuma dengan kontraktor am tempatan. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai projek ini, melihat lebih banyak foto, dan mencari sumber pada blog Sweeten.

Therapy Apartment menyokong pembaca kami dengan cadangan produk yang dipilih dengan teliti untuk memperbaiki kehidupan di rumah. Anda menyokong kami melalui pautan yang dipilih secara bebas, yang kebanyakannya mendapat komisyen.